Ouderbegeleiding & gezinscoaching

Het is wat die opvoeding! Als je even googled op internet vind je al snel lijstjes met de beste tips om je kind te laten luisteren, te laten slapen, vrolijk naar school te laten gaan, meer zelfvertrouwen te krijgen, op tijd naar bed te gaan en tegen zijn verlies te kunnen. Het lijkt allemaal zo simpel. En dat is het ook als je kind gezond is, het goed doet op school, sociaal is en er geen ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden in het leven van je kind. Opvoeden is dan leuk, uitdagend en het maakt je blij. Met een warm en trots gevoel kijk je naar je kind. Je hebt het goed voor elkaar. Opvoeden wordt moeilijk als alles nét even iets anders loopt als je had gehoopt. Als je kind helemaal niet lekker wil slapen, niet wil luisteren, niet wil spelen met andere kinderen, niet geholpen wil worden met het huiswerk, überhaupt iets wil … bang is, verlegen is, boos is… en de lijstjes met tips niet werken. Het wordt nog lastiger als jij en je partner een andere kijk op opvoeden hebben.

Opvoeden is complex. De dynamiek tussen jou en je kind of kinderen kan verstoort raken. Soms weet je het gewoon even niet meer. Wanneer je het gevoel hebt het even niet meer te weten en je gezin in een negatieve spiraal terecht komt, is het tijd om het tij te keren.

Ieder mens is anders en ieder gezin is uniek. Er is geen standaard aanpak. Soms lukt het gewoon even niet en heb je behoefte aan professionele blik. Het kan zijn dat één gesprek of een paar gesprekken je weer verder kunnen helpen om met meer vertrouwen weer verder te kunnen. Praktijk Groene Peper denkt met je mee en kan je helpen met praktisch advies passend bij jouw situatie. Online hulp is ook mogelijk.