Testimonials

Beter slapen
"Esther heeft mij onder andere geholpen omdat ik heel slecht sliep. We hebben daarvoor onder andere zelfhypnose gedaan die ze heeft ingesproken zodat ik die in bed kan luisteren en dan beter in slaap val. Esther is heel aardig en ik vind het heel fijn dat ze me heeft kunnen helpen."
Esther van 13 jaar
Hooggevoelig
"Esther heeft mij geholpen met positieve dingen in alles zien, en ze heeft mij erg geholpen, met, ja gewoon met problemen oplossen en dat ik er gewoon niet zo erg mee zit met sommige dingen en dat ik me rustiger voel en kalm."
Meisje van 13 jaar
Gescheiden ouders
"Ik heb een poosje een aantal sessies bij Esther gedaan na de scheiding van mijn ouders. En het was heel fijn, ze luisterde goed en ik kon goed met haar praten. Ik heb veel meer rust en kan beter met dingen omgaan, dat heb ik geleerd bij opdrachten wat ik bij haar heb gedaan. Ik ben heel blij dat ik daar naar toe ben gegaan."
Meisje van 12 jaar
Emoties de baas
"Dankzij de begeleiding van Esther is onze dochter emotioneel veel bereikbaarder geworden, ze kon zich altijd emotioneel afsluiten als ze overprikkeld raakte. Nu weet ze goed aan te geven wat ze nodig heeft (meestal een knuffel 😉 Ze laat ons toe in haar eigen emoties en dat maakt dat we veel meer verbonden zijn en de situaties minder groot worden."
Ouders van 6 jarige dochter
Uitdagingen aangaan
"Toen mijn dochter op school vastliep, heb ik op advies van school Esther om hulp gevraagd. Zij hielp mijn dochter om haar kwaliteiten te ontdekken, daarmee haar valkuilen te herkennen en zo gaandeweg uitdaging te ontdekken in iets leren. Natuurlijk zal het nog wel even duren voor mijn dochter zich deze mindset volledig eigen heeft gemaakt, maar Esther's begeleiding gaf haar de boost om weer vrolijk en met zelfvertrouwen naar school te laten gaan!"
Bernice, moeder van 11 jarige dochter
Met AD(H)D in de klas
"Esther heeft een fijne, heldere pedagogische en didactische visie. Ze weet snel de vinger op de zere plek te leggen en kan kinderen gemakkelijk stimuleren, op haar ‘eigen’ wijze. Vaak met humor en warmte maar ook strenger als dat nodig is. Ze weet altijd de juiste snaar te raken om kinderen een stapje verder te brengen. Wij waarderen vooral de manier waarop Esther met ons mee kan denken en bewegen om het beste uit onze jongens te halen. Waarbij ze ook buiten de gebaande paden kan kijken. Esther is een mooi, warm mens met een groot hart en passie voor kinderen."
Moeder van twee zoons 13 en 10 jaar
Grenzen aangeven
"‘Wat een verandering heeft onze dochter en wij als ouders ervaren na de gesprekken die ze heeft gehad. Ook in de klas is dit door de juffen opgemerkt. Wij zijn blij dat jij ons zo goed hebt geholpen."
Esther en Reinier ouders 11 jarige dochter
Leerbegeleiding
"Ondanks dat begrijpend lezen 'helemaal niet een leuk vak' was voor onze zoon, heeft Esther het top voor elkaar gekregen om met veel geduld, rust en zeker ook met veel plezier het voor elkaar te krijgen dat ook hij het onder de knie kreeg. Doorzettingsvermogen en interesse aanwakkeren is een vak apart!"
Moeder van zoon 11 jaar
Meidenvenijn
"Of Esther goed geholpen heeft? Jazeker! Doordat onze dochter in groep 6 bleef zitten, kwam ze in een al hechte klas, waar zij het lastig vond om te landen. Met de vriendinnen die ze kreeg, was er vaak gedoe. Deze 'clashes' kon mijn dochter na een paar Groene Peper sessies beter adresseren of zelfs uit de weg gaan. Esther heeft een aantal praktische tips gegeven en deze hangen bij ons op het memobord. Nu we een jaar of 2 verder zijn, vraag ik nog wel eens, 'zal ik weer eens een afspraak maken met Esther?" en dan is het een volmondig; ja. Mijn dochter voelt zich heel vertrouwd en gezien bij Esther en ze hebben gewoon een hele leuke band opgebouwd. Hoe fijn!"
Moeder van dochter 13 jaar
Angsten loslaten
"Esther heeft ons heel goed geholpen met ons zoontje (6 jaar). Hij had veel angsten wat hem enorm belemmerde in zijn ontwikkeling. Esther is met hem aan de slag gegaan door hem, via creatieve opdrachten en gesprekken, handvatten te geven, zodat hij meer het gevoel kreeg grip te krijgen op zijn ontwikkeling. Ook ons heeft ze meegenomen in het proces en wij hebben geleerd om ons zoontje meer los te laten. Esther creëerde inzicht en een kapstok waar wij met z'n allen baat bij hadden. Inmiddels is ons zoontje een vrije spring-in-het-veld en zijn wij ontzettend blij dat we gekozen hebben voor de hulp van Esther."
Tessa moeder van zoon 6 jaar
Prettige en duidelijke communicatie
"Esther Schabbink van Praktijk Groene Peper weet door haar ruime ervaring en brede kennis aan te sluiten bij de hulpvragen die wij als school ervaren. Haar individuele begeleiding zorgt dat de leerling de transfer kan maken om weer deel te nemen aan het leerproces binnen de groep. Ze heeft een hele prettige en duidelijke manier van communiceren en houdt ouders, stamgroepleiders en overige begeleiders goed op de hoogte van de ontwikkeling van de leerling."
Ellen de Rijk intern begeleider Jenaplanschool Zonnewereld
Zet kinderen in hun kracht
"Esther is een gedreven, betrouwbare en erg kundige collega. In haar werk met kinderen zoekt ze net zo lang totdat ze de juiste snaar heeft geraakt. Ze zet kinderen echt in hun kracht. Daarnaast communiceert zij helder en transparant naar collega's en ouders en geeft zij op respectvolle wijze aan waar het op staat. Een plezier om mee samen te werken!"
Intern begeleider van een openbare basisschool
Betrokken en kundig
"Esther heeft bij ons op school een arrangement uitgevoerd voor een leerling. Ik zie haar als een zeer betrokken persoon die graag meedenkt in oplossingen. Esther is kundig en erg flexibel. Een heel fijn mens om mee samen te sparren en te werken."
Intern Begeleider basisschool
Kennis en ervaring
"Esther is een zeer ervaren begeleider, ze heeft veel kennis, maakt goed contact met kinderen en durft buiten de kaders te denken. De begeleiding is op maat, met oog voor kind en ouders. Als intern begeleider is het prettig afstemmen met Esther, ze neemt de tijd om de samenwerking met school vorm te geven en is een fijne sparringpartner."
Intern begeleider basisschool Vleuten